Ustanoviteljica

Mag. Violeta Irgl, specialistka zakonske in družinske terapije, ustanoviteljica in direktorica Inštituta za okrevanje po travmi, psihoterapijo in svetovanje Rahločutnost.
Pri svojem terapevtskem in raziskovalnem delu spremlja žrtve različnih psihičnih travm. Posveča se predvsem odraslim, ki so v otroštvu doživeli travmatično izgubo starša.
Poleg terapij za posameznike, pare in družine vodi terapevtske skupine za pomoč svojcem po izgubi bližnjega zaradi samomora. Izvaja delavnice in predavanja za splošno javnost, šole in javne ustanove, predvsem o psihološki travmi in njenih posledicah ter okrevanju po travmi.
V zadnjem desetletju je v različnih medijih velikokrat spregovorila o terapevtskih izkušnjah spremljanja svojcev po samomoru bližnjega in o travmi... Naprej >>

Osnovni podatki
Inštitut za okrevanje po travmi, psihoterapijo in svetovanje Rahločutnost
zasebni zavod
Sedež: Dvor 5 E, 1210 Ljubljana – Šentvid
Matična številka: 8086435000
Davčna številka: 94549788
Prostori za izvajanje psihoterapij: Ljubljana - center 
Odgovorna oseba: mag. Violeta Irgl,
Kontakt: tel.: 041 37 00 04, e-mail: info@rahlocutnost.si

Poslanstvo inštituta:
Inštitut Rahločutnost, zasebni zavod, ki ima sedež v Ljubljani, deluje na področjih psihoterapevtskega dela, svetovanja, izobraževanja in raziskovanja. Najpomembnejše poslanstvo inštituta je strokovna pomoč in podpora posameznikom in skupinam, da prekinejo molk, se soočijo s preteklimi težkimi izkušnjami in tako v sedanjosti hitreje okrevajo ter se osebnostno razvijajo.

Inštitut pri svojem delu:

 

Logotip inštituta

logo
Predstavlja obliko dveh src. Majhno otroško srce je v velikem srcu starša oziroma odraslega, ki v rahločutnosti pripadata drug drugemu. V logotipu je izražena potreba in hrepenenje otroka, da ga starš vzame v svoje srce in ga v njem nosi. Logotip prav tako simbolizira človekovo ljubezen in naklonjenost do lastnega notranjega otroka. V logotipu so zajete vrednote inštituta: sočutje, varnost, bližina, pripadnost, zaupanje, enkratnost, dostojanstvo, trdnost. Ključno sporočilo logotipa pa je, da otroci in otroštvo potrebujejo sočutno zaščito odraslih.