Psihoterapije

Psihoterapije so namenjene vsakemu, ki se je znašel v stiski, želi raziskati preteklost in pretekla travmatična doživetja ter razrešiti njihov vpliv na sedanje življenje in si želi spremembe v svojem življenju.

Marsikatero osebno stisko in težave v odnosih se da s pravočasno in pravo pomočjo olajšati in tudi rešiti.  Zelo pomembno pa je, da pravočasno prepoznamo, da pomoč potrebujemo, da zaupamo, da nam pripada, da jo lahko dobimo in jo tudi poiščemo. Psihoterapija je ena od zelo učinkovitih oblik pomoči, ko doživljamo občutke nemoči in stiske. 

Na poti psihoterapevtskega procesa, ki ga, kot sopotnika, prehodita skupaj terapevt in človek, ki pomoč poišče, je zdravilen predvsem spoštljiv, varen in zaupen odnos. To je tisti dragocen prostor, v katerem se človek lahko uči in pridobiva nove, dobre izkušnje in odkrije rešitve, kar mu bo dalo več moči za spremembe. Iz zaupnega terapevtskega pogovora človek vedno izstopi drugačen, kot je vanj vstopil.

Vse terapevtske storitve potekajo po modelu relacijske družinske psihoterapije, ki ga je razvil redni profesor dr. Christian Gostečnik.

Psihoterapije so namenjene posameznikom, parom in družinam, ki trpijo zaradi:

Terapija traja 50 minut in običajno obsega cikel 12 zaporednih srečanj, praviloma enkrat tedensko, na isti dan v tednu, ob isti uri. Terapevtski cikel lahko traja tudi krajši čas.

Izvajamo: individualne psihoterapije, zakonske ali partnerske psihoterapije, družinske psihoterapije, svetovanje, enkratne pogovore, skupinske psihoterapije za žalujoče po izgubi bližnjega zaradi samomora.

NAROČANJE 
Vsa srečanja potekajo v Ljubljani. Naročite se lahko na 041 370 004 ali info@rahlocutnost.si