Skupinske terapije


Podpora terapevta in terapevtske skupine je za človeka v stiski lahko zelo dragocena. Na skupinski terapiji, ki poteka pod vodstvom terapevta, se ustvarjajo pozitivni zdravilni procesi, ki pomagajo, da človek v stiski lažje in hitreje okreva. V praksi se je pokazalo, da najbolj zdravilno delujejo skupine, v katerih so ljudje s podobno preteklo izkušnjo in podobne starosti.

V skupini se člani med seboj povezujejo v podpornem okolju, kar jim pomaga, da lahko začnejo ponovno zaupati. V skupini doživijo, da v težki izkušnji, ki so jo doživeli, niso niti edini, niti sami. V skupini je človek viden in slišan, lažje govori, se pogovarja, izraža občutke.

Izkušnje kažejo, da so terapevtske skupine še posebej primerne za tiste, ki se zaradi specifične travmatične izkušnje počutijo izolirane.

Skupine za podporo mladostnikom

Z oktobrom 2022 razpisujemo dve skupini za mladostnike. Srečanja bodo potekala v Ljubljani (1x mesečno) v popoldanskih urah.
Skupina za mladostnice je namenjena mladostnicam starim od 14-16 let. Vključitev v skupino je možna po predhodnem individualnem srečanju z mladostnicami in njihovimi starši.
Skupina za mladostnike, ki so se soočili z izgubo starša zaradi samomora (stare od 14-17 let). Vključitev v skupino je možna po predhodnem individualnem srečanju z mladostnikom in njegovim staršem. Skupini vodi mag. Violeta Irgl, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka. Prijave sprejemamo do sredine oktobra. Skupini bosta zaprtega tipa, kar pomeni, da se kasneje v skupino ne bo možno več vključiti. Maksimalno število članov skupine bo 7.
Kontakt in informacije: info@rahlocutnost.si ali violetairgl1@gmail.com

skupina